Saturday, 24 October 2020, 11:06:20
Visits: 376 (775481)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

Ambasada SUA la Chisinau ofera moldovenilor burse pentru cercetari stiintifice si studii...

« назад

Ambasada SUA la Chisinau ofera moldovenilor burse pentru cercetari stiintifice si studii


Cercetatori superiori, lectorii si profesorii universitari tineri au posibilitatea de a desfasura o cercetare in SUA si de a obtine o experienta profesionala in cadrul Concursului Anual 2008, lansat de Ambasada SUA in R. Moldova.

Potrivit Ambasadei, in cadrul concursului, Programul Fulbright pentru cercetare (Fulbright Scholar Program) ofera granturi pentru cercetatori superiori, lectori universitari sau experti in diferite domenii care au grad stiintific de doctor sau experienta profesionala similara pentru a desfasura o cercetare in Statele Unite ale Americii.

Programul Fulbright de dezvoltare a cadrelor didactice (The Fulbright Faculty Development Program) ofera profesorilor universitari tineri cu cel putin doi ani de experienta profesionala posibilitatea de explorare a curricumului si metodologiei de predare in Statele Unite.

Programul de burse Hubert H. Humphrey (Hubert H. Humphrey Fellowship Program) reprezinta o bursa de un an oferita profesionistilor aflati la jumatate de cariera, care au capacitati motivate de lider, angajament fata de serviciul public si capacitatea de a profita din plin de un program auto-definit de studii independente in cadrul unei universitati de prima importanta din Statele Unite ale Americii. Programul ofera un certificat din partea Guvernului SUA fara avansarea gradului academic.

Sunt eligibili de a participa in aceste programe cetatenii R. Moldova cu resedinta permanenta si care poseda la perfectie limba engleza scrisa si orala.

Cerintele suplimentare, precum si alta informatie privind programele respective pot fi gasite accesand moldova.usembassy.gov/exchanges.html sau la numarul de telefon 40-83-00.

Sursa - Info-Prim Neo.

   

   6.05.2008

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design