Duminica, 20 octombrie 2019, 01:11:47
Vizite: 8 (676082)
home mail search login
Abonare la MoldovaDOC
 

Cursul Intensiv de Instruire


In perioada 21-24 iunie 2009, in cadrul proiectului de international de colaborare dintre Academia Tinerilor Savanti din Estonia si Asociatia Tinerilor Cercetatori din Moldova "PRO-Science" s-a desfasurat un curs intensiv de instruire menit sa dezvolte abilitatile de gestionare a cercetarii doctoranzilor si tinerilor cercetatori din Republica Moldova.

Specificul cursului dat este marcat prin contributia importanta a colegilor din Estonia in tendinta de europenizare a invatamantului superior si a stiintei din Republica Moldova precum si prin pregatirea tinerilor specialisti pentru participare in Programul Cadru 7 al UE.

Astfel 35 de doctoranzi si tineri cercetatori au fost invitati la curs pentru a obtine cunostinte si abilitati in domeniul scrierii, implementarii si gestionarii proiectelor. Participantii la curs au reprezentat diferite institutii de cercetare, precum si diferite domenii stiintifice, ceia ce a permis o abordarea multilaterala a continuturilor cursului. Asadar expertii din Estonia au impartasit experienta europeana si unele cunostinte referitoare la scrierea si gestionarea proiectelor, dezvoltarea carierei, munca in echipa multiculturala, stabilirea de contacte in mediul de cercetare, analiza riscurilor, promovarea inovatiilor.

Proiectul este finantat de catre UNESCO si de catre Academia de Stiinte a Estoniei.

Detalii despre proiect poti fi gasite la www.enta.ee/moldova (ENG) si la www.pro-science.asm.md/abilitati.
Descarca comunicatul de presa aici.
Vezi galeria foto aici.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Asteptarile noastre esentiale converg catre un curs intensiv de instruire, care va reprezenta modalitatea principala de dezvoltare a abilitatilor transferabile.

Programa de studiu a cursului intensiv de instruire va fi compusa tinind cont de rezultatele sondajului, recomandarile expertilor si de practicile Europene in ceia ce priveste instruirea in domeniul abilitatilor transferabile a tinerilor cercetatori.

Cursul intensiv de instruire va avea loc in perioada 21 - 24 iunie 2009 in Chisinau, Republica Moldova.
Descarca detalii si poster Curs Intensiv de Instruire.
Inscrierea la cursul intensiv de instruire a avut loc in perioada 6 - 31 mai 2009

Detalii despre curs gasiti mai jos:

Programul (eng) || Modulele si instructori (eng) || Lista participantilor || Informatii utile (eng)
New Zeland meds


     Powered by Zet-Design