Samedi, 23 janvier 2021, 11:13:04
Visiteurs: 216 (806047)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

Activitatea Federatiei Mondiale a Savantilor in R. Moldova...

« derriиre

Activitatea Federatiei Mondiale a Savantilor in R. Moldova

Secolul XXI a adus schimbari esentiale in toate domeniile, inclusiv in procesul de invatamint si e cercetare. Aici se largeste sfera cunoasterei iar mobilitatea capata amploare. E de-ajuns o simpla navigare pe net si poti descoperi o multitudine de proiecte, workshop-uri, burse... Tot ce-ti ramine de facut e sa muncesti mult, sa aplici si, cu siguranta, una din ele poate fi a ta.

Daca tot veni vorba de oportunitati, Federatia Mondiala a Savantilor (FMS) a selectat deja zece bursieri din Republica Moldova.

FMS a stabilit relatii de parteneriat cu RM inca din anul 1999. Numarul burselor acordate a crescut treptat de la 2 la 15. Anul trecut insa si in acest an au fost aprobate doar un nrumar de zece burse.

Beneficiarii acestei burse sunt doctoranzii de la sectia zi (anul II sau III), ce cunosc bine limba engleza, poseda abilitati de lucru la calculator, au cel putin doua lucrari stiintifice publicate (articolele stiintifice publicate in presa internationala constituie un avantaj), iar conducatorul stiintific trebuie sa fie de acord sa supravegheze activitatea doctorandului fara a fi remunerat.

Pe linga toate astea, dosarul depus la concurs trebuie sa contina un proiect de cercetare, tema caruia sa corespunda cu una din cele 15 directii prioritare ale FMS (de ex: apa, solul, energia, poluarea, etc).
Timpul executarii proiectului este de un an.
Selectia bursierilor se realizeaza in doua etape, decizia finala apartinind FMS.

Tinerii selectati, pe linga faptul ca obtin o bursa de 150 de franci elvetieni per luna (circa 120 dolari), trebuie sa elaboreze doua dari de seama care sunt trimise si evaluate la Geneva de catre o Comisie de experti internationali.

Daca te numeri printre cei zece norocosi felicitari, daca nu ai toate sansele sa fii anul urmator. Depinde de tine!

Important! Obtinerea unei burse constituie un atu pentru cei ce urmeaza sa sustina teza de doctorat.

Violeta Panus,
serviciul de presa al ATCM "PRO-Stiinta"

   

   8.05.2007

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design