Mardi, 20 octobre 2020, 06:04:20
Visiteurs: 401 (773964)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

Ca sa nu plece din tara, tinerii cercetatori au nevoie de sustinerea statului...

« derriиre

Ca sa nu plece din tara, tinerii cercetatori au nevoie de sustinerea statului

Interviu cu Valeriu Ciorba, presedintele Asociatiei Tinerilor Cercetatori din Moldova "Pro-Stiinta" realizat de reporterul AlmaMater

- Dle Ciorba, recent asociatia pe care o reprezentati a implinit doi ani de activitate. Care sunt cele mai relevante realizari pe care le-ati obtinut in aceasta perioada?
- Cea mai importanta activitate pe care o realizam este conferinta internationala a tinerilor cercetatori, eveniment care in anul curent a ajuns la cea de-a patra editie. In randul celor mai relevante realizari ale noastre se inscrie si Ghidul studiilor postuniversitare, pe care speram sa-l putem edita si in anul curent. Asociatia este implicata plenar in activitati de diseminare a informatiei privitor la diferite granturi, burse si alte oportunitati pentru tinerii cercetatori. Avem si unele rezultate in acest sens. Astfel, mai multi tineri au aplicat si au iesit invingatori la diferite concursuri.

- Care sunt cele mai importante proiecte pe care le derulati in prezent?
- Ceea ce ne dorim cel mai mult este popularizarea stiintei in randurile tineretului, dar suntem constienti ca nu vom reusi atingerea acestui obiectiv, daca ne vom baza doar pe fortele proprii, deoarece proiectele de o atare amploare tin de competenta structurilor statale. Noi putem doar incuraja, sfatui tinerii sa faca o alegere in favoarea stiintei.

Vezi interviul integral aici.

   

   18.08.2006

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design