Sunday, 06 December 2020, 01:39:10
Visits: 50 (790526)
home mail search login
MoldovaDOC subscription
Dezvoltarea cooperarii in cadrul diasporei stiintifice moldovenesti...

« back

Dezvoltarea cooperarii in cadrul diasporei stiintifice moldovenesti


Directia Integrare Europeana si Cooperare Internationala a Academiei de Stiinte a Republicii Moldova a initiat proiectul „Dezvoltarea cooperarii in cadrul diasporei stiintifice moldovenesti". Proiectul are drept scop primordial crearea unei platforme de interactiune intre diaspora stiintifica moldoveneasca si comunitatea stiintifica din Republica Moldova prin crearea etapizata a Retelei Diasporei Stiintifice Moldovenesti (RDSM).

Obiectivele RDSM vor consta in sustinerea comunicarii si colaborarii intre cercetatorii moldoveni din strainatate si cei din tara; oferirea mecanismelor de sprijinire a savantilor aflati peste hotare in dorinta lor de implicare in procesul de inovare din Moldova; sprijinirea institutiilor de cercetare din Moldova in vederea implicarii lor in proiecte initiate de institutiile de cercetare-gazda a cercetatorilor plecati.

Pentru realizarea acestor obiective, in prima etapa, se intentioneaza crearea unei baze de date electronice a cercetatorilor originari din Moldova aflati peste hotare, cit si lansarea unui forum de discutii care ar inlesni colaborarea si schimbul de idei intre toti savantii originari din Moldova in elaborarea RDSM.

Savantii originari din Moldova, cointeresati in crearea, dezvoltarea si cooperarea in cadrul Retelei Diasporei Stiintifice Moldovenesti, sint invitati sa completeze chestionarul si sa-l expedieze la adresa electronica diaspora@asm.md sau la numerele de fax (+373 22) 542950 / 270502.

   

   14.08.2008

« back

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design